Oura sormuksen hankintaaOura sormusta koskevaa hypetystä on ollut vaikea olla huomaamatta. Maailmankuulut biohakkerit kuten Ben Greenfield vannovat tuon sormuksen nimeen. Sormus, joka siis analysoi unta ja unenlaatua, palautumista, aktiivisuutta. Kaiken tämän tuo sormus kykenee vieläpä tekemään lentokonetilaan asetettuna (ei emf:ää). Kuulosti niin hyvältä että päätin hankkia tuon suomalaisten kehittämän ihmeellisen kapistuksen.

Olen nyt käyttänyt ouraa kolmisen viikkoa ja täytyy sanoa että kyseessä on aivan mahtava laite! Pidän sitä yöllä nukkuessani ja sormus antaa tiedot aamulla unesta ja laskelmoi leposykkeen, sykevälivaihtelun ja unen perusteella minulle “readiness”-arvon, joka määrittää päivän potentiaalia suorituskyvyn suhteen. Ainakin tähän asti olen voinut todeta, että readiness-arvo on pitänyt aika hyvin paikkaansa ja on kiva tietää mina päivinä kannattaa treenata täysillä ja milloin himmailla enemmän. 

Onko sormus parantanut unenlaatua tai palautumistani? No ei varsinaisesti. Sormus lähinnä kertoo data palautumisesta, jonka perusteella voi itse tehdä muutoksia vuorokausirytmin, liikunnan, ravinnon ja rentoutumisen suhteen. Laite tavallaan ohjastaa käyttäjää parempiin elämäntapoihin. Urheilijana on tosin kiva tietää miten pienet muutokset ruokavaliossa tai iltarutiineissa vaikuttavat unenlaatuun, jolloin palautumista voi tehostaa.

Aion ehdottomasti jatkaa laitteen käyttöä, etenkin pidemmällä aikavälillä on hienoa nähdä jos unenlaatua saisi parannettua.

Kommentit

Suositut tekstit