Bulletproof dieetti kokemuksiaBulletproof dieettiä. Nyt oli pakko kirjoittaa blogipostaus, tällä kertaa koskien bulletproof-dieettiä. Sain kaveriltani kirjan lainaksi, joka hehkutti sitä niin paljon että oli pakko itsekin syventyä aiheeseen. Rasvakahvin lanseeraaman Dave Aspreyn kirjoittama kirja käsittelee hänen lanseeraamaa bulletproof-ruokavaliota, jonka idea on syödä ravintorikasta ruokaa, mikä sisältää mahdollisimman vähän antiravinteita. 

Kaikki viljat ja kasvikset ja myös liha sisältävät jossain määrin ns antiravinteita, jotka haittavat elimistömme toimintaa. Etenkin jos on kokemusta homeyliherkkyydestä, tietyt ruoka-aineet sisältävät enemmän hometoksiineja, jotka voivat laukaista homeyliherkkyydelle tyypillisiä reaktiota kuten väsymystä ja aivosumua. Ruoka-aineita, jotka sisältävät paljon näitä haitallisia aineita, pyritään minimoimaan ja keskittymään ruokiin, jotka ovat ravintorikkaita ja puhtaampia näiden antiravinteiden suhteen. Homeongelmista kärsineenä mielenkiintoni syttyi jo kirjan alkumetreillä.

Kirjan luettuani otin ruokavalion testiin. Olin jo valmiiksi ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, joten bulletproof-dieettiin kuuluva hiilihydraattien rajoittaminen oli jo entuudestaan tuttua. Entisestä ruokavaliosta karsittiin pois jalostetut maitotuotteet, viljat, suurin osa pähkinöistä ja osa kasviksista. Makroravinteet pysyivät kohtuullisen samanlaisina kuin ennestäänkin, tosin nyt painotin hiilihydraattien syömistä illalla, aamun sijaan. 4 viikkoa ruokavaliota noudattaneena täytyy sanoa, että en olisi uskonut kuinka paljon minulla oli ruoka-aineyliherkkyyksiä. Nyt huomaan esimerkiksi tomaattia ja pähkinöitä syödessä kuinka elimistöni reagoi noihin ruoka-aineisiin allergian tapaan. Tuntuu että aivot toimivat paljon selkeämmin, energiaa on enemmän, treeni on kulkenut paremmin ja nälkäkohtaukset ovat hävinneet täysin. 

Tuntuu että on saanut taas aivan uudenlaisen tuntuman omaan kehoon ja mieleen, niin monesti käyttäytymisemme on yhteydessä kehossa tapahtuviin reaktioihin. Voisi sanoa siis että ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, joka päivitti minun käsitystä ruokavaliosta aivan täysin!

Kommentit

Suositut tekstit